Jordstabilisering

Vi tilbyder stabilisering af jord for både bygherrer og kollegaer i branchen med egenudviklet maskine.

Jordstabilisering er et glimrende alternativ til udskiftning af ikke-indbygningsegnet jord, da det både begrænser brugen af klodens sparsomme råstoffer og oftest er væsentligt billigere. 

Jordstabilisering er en gammel og velafprøvet teknik, hvor man blander et stabiliseringsmiddel i jorden ved fræsning, hvorved jorden bliver stabil og straks efter kan genindbygges. Stabiliseringsmidlet er oftest brændt kalk, men i visse jordtyper kan cement også anvendes.

Indtil nu har man typisk udlagt stabiliseringsmidlet oven på jorden, der skulle stabiliseres, og så fræses det hele sammen af enten en traktormonteret eller selvkørende stabiliseringsfræser. 

Denne metode er ikke hensigtsmæssig, da det ikke er muligt at køre på de ustabile/bløde depoter - hverken med udlægger eller fræser. Derfor er det ofte endt med at jord fra ledningsgrave mv. er blevet udskiftet med sand eller anden jord i stedet, og den opgravede jord er blevet kørt til deponi.

Kølkær Entreprenør A/S’ maskine fungerer ved, at en gravemaskine eller gummiged læsser jorden fra milen eller depotet op i maskinen, som så både tilsætter stabiliseringsmiddel og fræser jorden. Straks den færdigbehandlede jord kommer ud af maskinen, er den klar til genindbygning - bare få meter fra hvor den blev gravet op. 

Skal den stabiliserede jord først bruges senere, kan den sagtens ligge i depot i mellemtiden. 

Vi kan medbringe mobil kalksilo, så opsætning af traditionel kalksilo kan spares væk.

        

Kontakt os for et tilbud

Fakta om maskinen:

  • ​Vægt ca. 54 tons
  • ​Kapacitet op til 400 tons pr. time
  • ​Bredde 355cm, så kan flyttes uden tilladelse og følgebil
  • ​Selvkørende og fjernstyret, så den kan køre hen til jorden i stedet for, at jorden skal flyttes hen til den
  • ​Stabiliseringsmiddel tilføres ”under tag”, så regnvejr er ikke et problem

Kølkær Entreprenør A/S

​​Resenborgvej 12

7400 Herning

Tlf.: 97 14 74 30 

E-mail: kontor@ke-as.dk

​CVR: 29307237​